środa, 2 września 2015

Grillowane pieczarki i szczypiorek z kozim serkiem

Szybka przekąska. Duże pieczarki umieściłam na patelni grillowej, a pod koniec dodałam kozi ser. Szczypta mieszanki przyprawowej (użyłam czubrycy z dużą ilością suszonej pietruszki) oraz zielona cebulka, która wcześniej wylądowała na chwilę na patelni. Ktoś się oprze? ;)

Składniki:
  • duże pieczarki
  • kilka plasterków koziego sera
  • zielona cebulka (w całości)
  • przyprawy: czubryca zielona
  • masło sklarowane
Pieczarki zgrillować (z dodatkiem odrobiny masła sklarowanego), pod koniec dodać plasterki sera na wierch, a na patelni umieścić zieloną cebulkę. Po chwili cebulkę przełożyć na usmażone pieczarki. Posypać czubrycą do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...