Składniki:
- płatki owsiane wymieszane pół na pół z kaszą orkiszową (można użyć dowolnych płatków)
 - woda, w ilości 2 razy większej niż płatki+kasza
 - trochę mleka roślinnego
 - szczypta cynamonu
 - szczypta soli morskiej
 - 1 gruszka, obrana i podzielona na kawałki
 - kilka orzechów włoskich, wyłuskanych i połamanych na mniejsze kawałki
 - miód
 
Zaczynam od zagotowania wody, dodaję do niej sól, a następnie płatki owsiane i kaszę. Zmniejszam gaz na minimalny i gotuję aż płatki i kasza nie wchłoną prawie całej wody. Dodaję do nich odrobinę mleka owsianego (nie lubię by powstała zupa mleczna, więc tego mleka dodaję na prawdę niewiele) oraz szczyptę cynamonu. Mieszam i przekładam do miseczek. Posypuję gruszkami i orzechami, polewam miodem.

mmm orzechy z gruszką to jest to!
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam to połączenie :) A orzechy włoskie z miodem mogę podgryzać jako samodzielną, słodką przekąskę :)
UsuńSmacznie! ;)
OdpowiedzUsuńI prosto :)
Usuń