Składniki:
- płatki owsiane wymieszane pół na pół z kaszą orkiszową (można użyć dowolnych płatków)
- woda, w ilości 2 razy większej niż płatki+kasza
- trochę mleka roślinnego
- szczypta cynamonu
- szczypta soli morskiej
- 1 gruszka, obrana i podzielona na kawałki
- kilka orzechów włoskich, wyłuskanych i połamanych na mniejsze kawałki
- miód
Zaczynam od zagotowania wody, dodaję do niej sól, a następnie płatki owsiane i kaszę. Zmniejszam gaz na minimalny i gotuję aż płatki i kasza nie wchłoną prawie całej wody. Dodaję do nich odrobinę mleka owsianego (nie lubię by powstała zupa mleczna, więc tego mleka dodaję na prawdę niewiele) oraz szczyptę cynamonu. Mieszam i przekładam do miseczek. Posypuję gruszkami i orzechami, polewam miodem.
mmm orzechy z gruszką to jest to!
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam to połączenie :) A orzechy włoskie z miodem mogę podgryzać jako samodzielną, słodką przekąskę :)
UsuńSmacznie! ;)
OdpowiedzUsuńI prosto :)
Usuń