Składniki:
- 1 średni kalafior (użyłam ekologicznego ze sklepu Ekolud)
- 1-2 główki czosnku
- kawałek imbiru
- 1 marchew, starta za pomocą obieraczki na cienkie paski
- 1/2 pęczka rzodkiewki, startej za pomocą obieraczki na cienkie paski
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- sól humalajska /morska
- woda
Kalafior podzieliłam na różyczki. Na dnie jednego słoja umieściłam czosnek, wrzuciłam kalafior i zalałam ciepłą wodą z solą.
Do drugiego słoja włożyłam czosnek, plastry imbiru oraz kurkumę; dodałam kalafior i zalałam ciepłą wodą z solą.
W ostatnim słoju umieściłam na dnie marchew, następnie warstwę kalafiora oraz rzodkiewki; zalałam ciepłą wodą z solą.
Słoiki przykryłam pokrywkami i odstawiłam w ciepłe miejsce. Po 2-3 dniach nadają się do jedzenia.
Do drugiego słoja włożyłam czosnek, plastry imbiru oraz kurkumę; dodałam kalafior i zalałam ciepłą wodą z solą.
W ostatnim słoju umieściłam na dnie marchew, następnie warstwę kalafiora oraz rzodkiewki; zalałam ciepłą wodą z solą.
Słoiki przykryłam pokrywkami i odstawiłam w ciepłe miejsce. Po 2-3 dniach nadają się do jedzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz