W takie upały jak teraz wszystkim strasznie się chce pić. Woda jest najlepsza, ale każdemu może się trochę znudzić ;) Zainspirowani przepisem z książki "My New Roots" zrobiliśmy ostatnio arbuziadę- lemoniadę arbuzowo-miętową :) Idealna na upał, nawet jeśli ktoś (tak jak ja) nie jest wielkim miłośnikiem arbuzów... Przepis jest bardzo prosty. Wypiliśmy ją tak szybko, że nie udało mi się zrobić zdjęcia ;)
Składniki:
- 1/4 - 1/2 arbuza bez skóry (w zależności jak mocno arbuzowa ma być arbuziada...)
- kilka listków mięty
- 1 łyżeczka miodu
- sok z 1/2 cytryny lub limonki
- kilka kostek lodu
- woda gazowana
Arbuz, mięte, miód i cytrynę wraz ze szklanką wody zmiksowałam w blenderze kielichowym. Przelałam do szklanek wypełnionych kostkami lodu, dopełniłam wodą gazowaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz