Przepis bez konkretnych ilości - wszystko zależy ile osób chcemy nakarmić, jak bardzo są one głodne, jak bardzo lubią kaszę /jajka /kiełki /czosnek, itd...
Składniki:
- kasza jaglana, ugotowana w ilości dowolnej
- marchew, starta na grubych oczkach
- cebula, posiekana drobno
- jajko/a (w zależności od apetytu i ilości osób, dla których przygotowujemy potrawę)
- olej kokosowy lub masło sklarowane
- czosnek, zmiażdżony (ilość w zależności od czosnkowych upodobań)
Olej kokosowy lub masło sklarowane rozpuszczam, duszę na nim cebulę i marchew (tak by marchew pozostała al dente - taka nam najbardziej odpowiada), dodaję czosnek, a po chwili kaszę. Podgrzewam i przekładam na talerze; przyozdabiam kiełkami.
W tzw. międzyczasie smażę jajka, które układam obok kaszy.
Coś pysznego taka kaszka :)
OdpowiedzUsuń