Składniki:
- ulubiony makaron (użyłam z dodatkiem czosnku niedźwiedziego), ugotowany al dente
- ugotowana ciecierzyca (lub z puszki), ok. 1.5 szkl
- czerwona cebula, poszatkowana w pióra
- 1-2 ząbki czosnku, zmiażdżone
- 2-3 łyżki octu balsamicznego
- 3-4 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka masła sklarowanego /oliwy
- pęczek pietruszki, posiekanej
- przyprawy: sól morska, pieprz ziołowy
Na maśle sklarowanym/oliwie zeszkliłam cebulę, dodałam czosnek, a po chwili ocet balsamiczny i przecier pomidorowy oraz ciecierzycę. Doprawiłam solą i pieprzem.
Do sosu dodałam makaron. Podgrzałam. Podałam obficie posypany zieloną pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz