Składniki:
- ok. 1 kg pieczarek (użyłam brązowych, ekologicznych), pokrojonych w ćwiartki (większe) lub połówki (mniejsze)
- 1/2 kalafiora, podzielony na różyczki
- 1 mała cukinia, pokrojona w półplastry
- 1 duża cebula, posiekana
- 1 duża marchew, pokrojona w plastry
- 1 szkl wina porzeczkowego (użyłam z Manufaktur Maurera)
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki masła sklarowanego
- przyprawy: 1 liść laurowy, kilka kulek ziela angielskiego, sól himalajska, świeżo mielony pieprz
Na 1 łyżce sklarowanegp masła zeszkliłam cebulę. Przełożyłam do wolnowara. Na tej samej patelni usmażyłam na pozostałym maśle pieczarki, które następnie wylądowały w garnku wolnowara.
Dodałam pozostałe warzywa i przyprawy oraz przecier pomidorowy i wino porzeczkowe. Wymieszałam. Wolnowar włączyłam na tryb HIGH na 3 godziny.
Podałam z okrągłym pełnoziarnistym ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz