środa, 19 września 2018

Zapiekana kasza jaglana z mascarpone i malinami

Szybkie śniadanie, podwieczorek, deser... Z resztek ;) Wystarczy mieć pod ręką ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną, opakowanie serka mascarpone i dowolne owoce (mogą być mrożone). Chwila w piekarniku i voila! pyszne danie gotowe! :)

Składniki:

  • ugotowana kasza jaglana (u nas ok. 2-3 szklanki)
  • 1 opakowanie (250g) sera mascarpone
  • maliny (mogą być mrożone)
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (do wysmarowania formy)
Szklaną formę smaruję olejem kokosowym.

Ugotowaną kaszę jaglaną mieszam z serem mascarpone i przekładam do  formy, posypuję malinami. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...