Składniki:
- 200g wiórki kokosowych nieodtłuszczonych (używam raw, z Zielonego Smaku)
- szczypta soli
- 3-4 łyżki płynnego miodu /syropu z agawy
- ok. 150ml przegotowanej i ostudzonej wody (wodę najlepiej dodawać stopniowo, aż do uzyskania odpowiadającej konsystencji)
Wiórki umieściłam w kielichu blendera, który następnie uruchomiłam i pozostawiłam na niskich obrotach (w Vitamixie na poziomie 4), aż wiórki się zmieliły i zamieniły w masło. Musiałam im przy tym trochę pomagać upychadłem.
Następnie dodałam sól, miód i wodę. Wymieszałam na najwyższych obrotach.
Super jest ten kremik! Nawet nigdy takiego nie jadłam i nie wpadłabym nigdy, żeby taki przyrządzić. Dziękuje za świetny przepis.
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i polecam na przyszłość :)
Usuń