czwartek, 14 sierpnia 2014

Szybka przekąska. Zielone szparagi z masłem i serem

Wiem, wiem, czas na szparagi już się skończył, ale zalegało mi takie zdjęcie ;) Postanowiłam je więc wykorzystać. Jutro wyjeżdżamy na urlop, więc pewnie też przez jakiś czas nie będę tu nic publikować...
Uwielbiam zielone szparagi. W zupie. Na pizzy. Pieczone. I grillowane. Szybka przekąska - zgrillowane szparagi, posypane drobno startym serem (nie musi to być parmezan...), z dodatkiem odrobiny masła. Mamy w domu jeszcze jedną miłośniczkę szparagów...

Składniki:
  • pęczek szparagów zielonych (500g)
  • starty ser
  • 1 łyżeczka masła
Szparagi myję, urywam zdrewniałe końce, układam na nagrzanej patelni grillowej. Po kilku minutach (w zależności od grubości szparagów) odwracam je i trzymam na patelni jeszcze przez chwilę.

Przekładam na talerz, posypuję świeżo startym serem, dodaję łyżeczkę masła i zjadam :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...