Składniki (na 1 formę keksową):
- 5 kromek razowego suchego chleba
- 500ml wywaru warzywnego (może być z kostki, ja użyłam ekologicznej)
- 1 duży seler, ugotowany na parze
- 200g pestek dyni, uprażonych
- pęczek szczypiorku, drobno posiekany
- pęczek pietruszki, drobno posiekany
- przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi
Chleb namoczyłam w wywarze.
Pestki dyni zmieliłam w malakserze, przełożyłam do większej miski. Następnie zmieliłam ugotowany seler oraz namoczony chleb. Wszystkie składniki wymieszałam dodając szczypiorek, pietruszkę i przyprawy.
Masę przełożyłam do wyłożonej papierem do pieczenie formy keksowej. Zapiekałam w temperaturze 180 stopni przez ok. 45-50 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz