Składniki:
- 4 szkl ugotowanej kaszy gryczanej
- ok. 1kg świeżego szpinaku, obranego i sparzonego wrzątkiem
- 4-5 jaj, najlepiej z chowu ekologicznego
- 2-3 ząbki czosnku, zmiażdżone
- świeżo starta gałka muszkatołowa
- sól morska, pieprz ziołowy
- masło/olej do wysmarowania formy
Szpinak zmiksowałam blenderem, dodałam do niego czosnek i gałkę muszkatołową, doprawiłam solą i pieprzem, a następnie wymieszałam z jajkami.
Dno formy żaroodpornej wysmarowałam masłem, następnie przełożyłam połowę kaszy, na niej ułożyłam połowę szpinaku, następnie kolejną warstwę kaszy i na górę pozostały szpinak.
Zapiekałam w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut.
Dno formy żaroodpornej wysmarowałam masłem, następnie przełożyłam połowę kaszy, na niej ułożyłam połowę szpinaku, następnie kolejną warstwę kaszy i na górę pozostały szpinak.
Zapiekałam w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz