Składniki (na 4-5 porcji):
- ok. 350g razowego spagetti, ugotowanego al dente
- 3-4 pomidory, bez skórki, pokrojone w kostkę
- 2-3 ząbki czosnku, posiekane (lub zmiażdżone)
- garść orzechów /migdałów, posiekana
- przyprawy: bazylia, sól morska, pieprz ziołowy
- posypka "parmezanowa": 1 szkl zblanszowanych migdałów, 2-3 łyżeczki płatków drożdżowych, sól morska do smaku
Makaron po ugotowaniu odstawiłam.
Pomidory wrzuciłam do garnka, zagotowałam. Dodałam czosnek oraz przyprawy i orzechy. Dusiłam 4-5 minut na małym ogniu, dodałam makaron i wymieszałam.
Przygotowałam posypkę parmezanową: zmieliłam migdały (nie na mąkę), dodałam płatki drożdżowe i sól, wymieszałam.
Na telerze wyłożyłam makaron z sosem i posypałam posypką :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz