Składniki:
- 1 duży seler, podzielony na mniejsze części
- 2-3 pietruszki, przekrojone na połówki
- 2 cebule, podzielone na ćwiartki
- główka czosnku, przekrojona na pół (w całości)
- 1/2 kalafiora, podzielonego na różyczki
- ok. 2 l bulionu warzywnego (można użyć np. takiego rosołu wegetariańskiego lub użyć kostki ekologicznej)
- 1-2 łyżki oleju lub masła sklarowanego (w zależności czy zupa ma być wegańska, czy nie)
- grzanki z chleba do podania
Wszystkie warzywa wyłożyłam na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25-30 minut.
W garnku zagotowałam wodę, dodałam do niej ekologiczną kostkę wegetariańską i masło sklarowane.
Warzywa zmiksowałam blenderem wraz z bulionem. Podałam z grzankami z domowego razowego chleba.
W garnku zagotowałam wodę, dodałam do niej ekologiczną kostkę wegetariańską i masło sklarowane.
Warzywa zmiksowałam blenderem wraz z bulionem. Podałam z grzankami z domowego razowego chleba.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz