Składniki:
- ugotowana kasza jaglana
- mleko roślinne (użyłam owsianego)
- jagody mrożone
- nierafinowana substancja słodząca (cukier, syrop klonowy, itp.)
- tłuszcz do wysmarowania miseczek (u mnie olej kokosowy)
W garnku zagotowałam mleko, dodałam ugotowaną kaszę jaglaną. Gotowałam chwilę na wolnym ogniu aż kasza wchłonęła nadmiar płynu. Jagody zagotowałam, dodałam trochę syropu klonowego do smaku.
Porcję kaszy przełożyłam do wysmarowanej olejem kokosowym miseczki o okrągłym dnie; przykryłam ją talerzem i odwróciłam. Tak powstałą "wyspę" zalałam morzem jagodowym.
uwielbiam kaszę jaglaną ze słodkimi smakami!
OdpowiedzUsuńU mnie w domu wszyscy też wolą jaglankę na słodko, choć ostatnio gdy zrobiłam dla siebie wersję wytrawną okazało się, że jednak nie tylko mnie tak smakuje ;)
Usuń