Składniki:
- ok. 350-400g razowego spagetti, ugotowanego al dente
- 2 małe bakłażany, obrane i pokrojone w kostkę
- 2-3 ząbki czosnku, pokrojone w plastry
- 200ml domowego sosu pomidorowego
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 opakowanie mozzarelli w kulkach
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki mleka roślinnego (użyłam owsianego)
- przyprawy: sól morska, pieprz ziołowy
- zielona cebulka, posiekana
Bakłażany wymieszałam z czosnkiem, oliwą i przyprawami. Wstawiłam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 20-25 minut.
W garnku podgrzałam domowy sos pomidorowy, dodałam przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz mleko owsiane. Wymieszałam i wrzuciłam ugotowany makaron. Podgrzewałam go kilka minut na wolnym ogniu po czym dodałam upieczony bakłażan oraz przekrojone na połówki kuleczki mozzarelli.
Podałam posypane posiekaną zieloną cebulką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz