Składniki (na 1 porcję):
- 1 szkl mleka roślinnego (użyłam domowego migdałowego) lub wody
- 1 kopiasta łyżeczka ekologicznego kakao (użyłam raw)
- 1 płaska łyżeczka syropu z agawy
- po szczypcie cynamonu, imbiru, anyżu, soli
Mleko podgrzałam w garnku (ale tylko mniej więcej do temperatury 40 stopni). Odstawiłam z gazu, następnie dodałam pozostałe składniki. Wymieszałam i przelałam do filiżanek.
Można jeszcze dodać odrobinę wanilii, o której tym razem zapomniałam, ale na pewno poprawi smak czekolady!
Można jeszcze dodać odrobinę wanilii, o której tym razem zapomniałam, ale na pewno poprawi smak czekolady!
musiała smakować obłędnie! tym bardziej, że uwielbiam domowe mleko migadłowe. myślę, że na pewno skuszę się na taką skarbnicę zdrowia :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że odkąd przestałam pić mleko krowie, to i kakao przestałam pić. Teraz mi się zachciało ;)
OdpowiedzUsuńMyśmy też dawno nie pili, ale to jest na prawdę pyszne, więc polecam!
Usuń