niedziela, 10 marca 2019

Potrawy Stefci. Tosty bez sera

Dziś bez zdjęcia - pomimo, że Stefcia, odkąd je wymyśliła, często przygotowuje te tosty, jakoś do tej pory nie udało nam się zrobić im zdjęcia ;) Oddaję, więc "głos" swojej najstarszej latorośli :)

Znowu bez sera! Jeśli chcecie wegańskie, to zamiast masła użyjcie olej kokosowy. Możesz, zamiast płatków drożdżowych, dodać ser. U mnie przypieka się dopóki nie jest z dwóch stron przypieczone. Najlepszy sposób: Gdy już jest z dwóch stron przypieczone, przejedź widelcem/nożem po toście - jeśli "chrzęszczy", to oznacza że za chwilę możesz zdjąć ;)

Składniki:
  • Cztery kawałki chleba,
  • Masło,
  • Ok. cztery łyżki płatków drożdżowych
  • Ok. cztery łyżki czosnku niedźwiedziego

Przygotuj:
  1. Patelnię,
  2. Widelec,
  3. Łyżkę,
  4. Talerze

Wykonaj:
  1. Na patelnię nałóż kromki,
  2. Podpiekaj na średniej temperaturze, co jakiś czas obracając palcami/widelcem
  3. Gdy któryś z tostów będzie (Dla ciebie DOBRZE) przypieczone, to od razu zdejmij tosta z patelni.
  4. Teraz szybko posmaruj masłem.
  5. Gdy masło już będzie podtopione(jeśli nie, to połóż na patelnię, masłem do góry) posyp ok. łyżką płatków drożdżowych i czosnku niedźwiedziego.
  6. Gdy już trochę ostygnie, Podać i od razu zjeść.


PS. Można pokruszyć na tosta sprasowane glony nori ;)

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...