niedziela, 21 lipca 2013

Kokosowo-jagodowe płatki na śniadanie


Po ostatnim kokosowym śniadaniu zostało mi trochę mleczka kokosowego. Postanowiłam je dziś wykorzystać. Szybkie śniadanie. I smaczne :)

Składniki (na 1 porcję):
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka płatków orkiszowych
  • 2 łyżki poppingu z amarantusa
  • garść jagód
  • 4-5 łyżek mleka kokosowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • woda
Płatki zalałam ciepłą wodą (nie zrobiłam tego wieczorem, tylko rano, kilka minut przed podaniem). Odstawiłam na chwilę, by wchłonęły wodę. Dodałam popping, jagody, mleko kokosowe i nieco syropu klonowego. Zjadłyśmy ze smakiem! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...