sobota, 20 lipca 2013

Jajecznicowy motylek


Szybko, szybko! Nie ma czasu a jesteśmy głodni! Co by tu zrobić? Może jajecznicę? Z pomidorami, szparagami (to czułki motylka) i pumperniklem (jego skrzydełka). Pyszne śniadanko! Albo lekka kolacja :) Na zdjęciu wersja dla najmłodszego członka rodziny.

Składniki:
  • jajka, najlepiej z chowu ekologicznego
  • masło
  • pomidory, bez skórki, pokrojone na mniejsze części
  • kilka szparagów, zgrillowanych
  • sól morska, pieprz ziołowy
Jajecznicę robię na maśle, bez dodatków, tylko z solą :) Lubimy bardziej ściętą. Do tego dodałam pomidory i kilka szparagów, by motylek miał czułki. Taki motylek bardzo przypadł do gustu naszym córeczkom :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...