poniedziałek, 8 lipca 2013

Zielono-czerwona sałatka


Wczorajsza sałatka, która trafiła na nasz stół razem z tartą kalafiorową. Z dodatkiem sera mozarella, ulubionego mojej starszej córeczki. Oczywiście, by powstała wersja wegańska można go pominąć.

Składniki:
  • 1 główka sałaty strzępiastej, umytej, osuszonej i poszarpanej na mniejsze części
  • 3-4 pomidory (użyłam malinowych), obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
  • 5-6 rzodkiewek, umytych i pokrojonych w półplasterki
  • 4-6 ogórków małosolnych, pokrojonych w półplasterki
  • 1/2 pęczka koperku, posiekanego
  • opakowanie sera mozarella (w kulkach, pokrojonych na połówki)
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
Wszystkie składniki umieściłam w misce, doprawiłam solą i pieprzem oraz oliwą. Koniec :)

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...