Wczorajsza sałatka, która trafiła na nasz stół razem z tartą kalafiorową. Z dodatkiem sera mozarella, ulubionego mojej starszej córeczki. Oczywiście, by powstała wersja wegańska można go pominąć.
Składniki:
- 1 główka sałaty strzępiastej, umytej, osuszonej i poszarpanej na mniejsze części
- 3-4 pomidory (użyłam malinowych), obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
- 5-6 rzodkiewek, umytych i pokrojonych w półplasterki
- 4-6 ogórków małosolnych, pokrojonych w półplasterki
- 1/2 pęczka koperku, posiekanego
- opakowanie sera mozarella (w kulkach, pokrojonych na połówki)
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Wszystkie składniki umieściłam w misce, doprawiłam solą i pieprzem oraz oliwą. Koniec :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz